Bezoek aan MoreStorageMoreStorage, Teamwerk en Werkbedrijf De Binnenbaan hebben de handen ineen geslagen en zijn gestart met een uniek project, waarbij zorg is geïntegreerd in het bedrijfsleven. Wethouder Ingeborg Ter Laak en wethouder Margreet van Driel brachten een bezoek aan MoreStorage.

Teamwerk is een zorg en re-integratiebedrijf dat onder andere in Zoetermeer actief is en Werkbedrijf De Binnenbaan is het nieuwe werkbedrijf in de regio Zoetermeer. In februari 2020 zijn Teamwerk en De Binnenbaan een project gestart bij Prima Speelgoed in de Leyens. Bij Prima Speelgoed konden mensen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) aan de slag. “Het doel van dit traject was om mensen te ontwikkelen, zodat ze in de toekomst kunnen doorstromen naar betaald werk”, aldus Edwin Eijsackers van Teamwerk. Helaas moest de winkel na 6 weken zijn deuren sluiten vanwege de coronamaatregelen.

Edwin: “We zijn direct op zoek gegaan naar een alternatief. Slechts één telefoontje naar Eddy Zegwaard, directeur van MoreStorage, bleek voldoende: Eddy was onmiddellijk enthousiast en dacht graag mee over mogelijkheden bij zijn bedrijf. Vrij snel daarna kon de groep aan de slag bij MoreStorage.”

Uiteraard worden de kandidaten goed begeleid. Henk, Wmo-begeleider van Teamwerk geeft dagelijks leiding aan de groep. De werkregisseurs van De Binnenbaan die de kandidaten aanleveren, hebben dan ook wekelijks contact met Henk over de voortgang. Vanwege deze korte lijnen en goede communicatie kunnen zowel Teamwerk als De Binnenbaan snel schakelen.

Het vernieuwende aan deze samenwerking is dat de kandidaten aan de slag gaan in een echt bedrijf. Zo doen ze mee in de maatschappij en is de stap naar een reguliere baan minder groot. Van een ondernemer vraagt dit lef en vertrouwen. “Wat goed om te merken dat sociaal-betrokken ondernemers met SEBO-keurmerk als Eddy Zegwaard van MoreStorage, zich inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen. Zo werken we samen aan een inclusieve arbeidsmarkt”, zegt wethouder van Driel.

De formule blijkt dan ook zeer succesvol: Inmiddels hebben 3 kandidaten zich zo ontwikkeld dat zij een betaalde baan hebben gekregen bij MoreStorage. De wethouders hebben een rondleiding gekregen en hebben met verschillende deelnemers gesproken. De deelnemers stralen als ze aan de wethouders vertellen dat ze in een echt bedrijf werken en uitleg geven over hun verantwoordelijkheden. “Dat is voor ons het uitgangspunt: Iedereen kan iets en iedereen doet mee. Het is mooi om te zien dat dit kan en wat dat doet met mensen”, zegt wethouder Ter Laak.

Foto: Jan van Es

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-