20210427 23857Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Terrasje pikken.

De zon is zonder erbarmen. Schijnt. Als stralend middelpunt evenals onze koning. En dat op de dag dat het vele jaren is geleden dat hij werd geboren. Dat vraagt om te genieten, met deze zon is er immers dubbele reden om iets te vieren. De parken lopen vol vandaag, let maar op.

De terrassen liggen er mooi bij. Ook tijdens deze Koningsdag. Tafels glimmen, stoelen twee bij twee liggen nu nog aan de ketting (symbolisch?) maar wel klaar voor morgen.
De stoelendans zou makkelijk vandaag al kunnen beginnen. Ware het niet dat deze zonnige mooie dag besloten heeft weliswaar de stoelen in het zonnetje te zetten, maar de oer-Hollandse traditie om in polonaise te kijken wie een stoel kan bemachtigen en wie lekker niet, die polonaisebevolking moet het vandaag doen met een koude noorderwind beaufort 3 in het park.
Morgen dat terras pas open en met een hele week vrij, wat maakt dan die ene dag nou uit?

De IC bedden liggen er mooi bij. Ook tijdens deze Koningsdag. De inhoud doet zich te goed aan de voorraad zuurstof. De verpleegkundige maakt haar planning om ruimte te maken voor de binnenstrompelende polonaise van benauwde patiƫnten. Er is eigenlijk geen plekje meer vrij, het lijkt wel een terras wat na lange tijd eindelijk weer open mag. Wat er niet meer bij kan wordt doorverwezen naar het koude noorden.
Morgen werken in plaats van vrij maar met de annulering van de vakantieweek, wat maakt dan die ene dag nou uit?

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-