Ook dit jaar begint bij de horeca-etablissementen van het Stadshart Zoetermeer Koninginnedag al weer op de vooravond van 30 april. Tijdens de ‘Nach voor de Dag’ op 29 april kan gefeest en gehost worden in horecazaken, die tot ver in de kleine uurtjes geopend zijn. En zoals gebruikelijk zullen er tal van bezoekers zijn die zich speciaal voor de gelegenheid extra vrolijk in het oranje hebben uitgedost.

Stadshart

kon-dag-stadshartOp dinsdag 30 april, Koninginnedag zelf, bruist heel Zoetermeer van de activiteiten!

Uiteraard is er traditiegetrouw de Oranjerie in het Stadshart, waar iedereen zich kan laten verleiden tot de aanschaf van dat allang-willen-hebbedingetje of dat nu-nog-net-nodig-artikel. De winkeliers stellen hun winkeldeuren wagenwijd open van 10.00 tot 17.00 uur.

En natuurlijk heeft het Stadshart voor jong en iets minder jong weer heel wat gezelligs in petto deze Koninginnedag! Zoals gebruikelijk zijn alle attracties weer helemaal gratis!

Stadshart Passage éénmansorkestje ‘Dixie Mixie mini band’
en de workshop ‘BLIK OP ORANJE’
Stadhuisplein SPEELPLEIN,  met draaimolen DE MALLE VLIEGER en speelparadijs HAPPENDE REGENBOOGVIS terwijl NIC’S BIGBAND ’s middags een 2-tal concerten geeft
Promenadeplein KNUFFELBEESTENRACE, hier kunnen de kids op een groot knuffelbeest rijden!
hoek Warande-Noordwaarts WORKSHOP TINNEN SOLDAATJES MAKEN.
Hogerop SPRINGKUSSEN
Het Rond POFFERTJESKRAAM
Spazio DE MALLE MOLEN, draaimolen voor de kleintjes

 

Marktplein

kon-dag-aubadeOp het Marktplein wordt 's ochtends om 8.45 uur Koninginnedag ingeluid met de Aubade, waarna het Marktplein de gehele dag het toneel zal zijn van de vrijmarkt. Op grote Led schermen zal de inhuldiging van Koning Willem-Alexander te volgen zijn. Koningin Beatrix doet rond 10 uur afstand van de troon, zij zal dan de Akte van Abdicatie tekenen. Om 10.30 uur verschijnen de nieuwe koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix op het balkon van het paleis. Om 14 uur zal de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk te zien zijn.

 

Vrijmarkt

Marktplein en Dobbepad

8.00-17.00u

Aubade

Marktplein

8.45u

Kinderactiviteiten 8-13 jr 

Dobbe eiland

11.00-16.30u

De kinderen kunnen bijvoorbeeld varen op de Dobbe, meedoen aan vele spelletjes of kijken naar de levende poppenkast voorstelling.

 

Ballonnenwedstrijd

Markt en podium Westelijke Dorpsstraat

12.30u

Rabobank Taptoe

Marktplein

20.00-22.00u

kon-dag-taptoe kon-dag-vrijmarkt

Dorpsstraat en CKC

Ook in de Dorpsstraat kunt u rondsnuffelen op de vrijmarkt, op de podia worden bovendien optredens en de Prinsessenmodeshow gehouden.

Goede doelenmarkt

Westelijk deel Dorpsstraat

10.00-16.00u

Prinsessenmodeshow

Podium Westelijke Dorpsstraat

11.00u en 13.15u

Segways

voor CKC

11.00-16.00u

Ballonnenwedstrijd

Markt en podium Westelijke Dorpsstraat

12.30u

Podium en workshops Klassiek en Soul

Leidsewallen vlak vóór het CKC

11.00-16.00u

Kinderactiviteiten 2-8 jr

Nicolaasplein

11.00-16.00u

-advertenties-

-goede doel-