coronavirusVolgens het RIVM zijn tot 15 februari 2021 in totaal 7.224 Zoetermeerders besmet met het coronavirus. In totaal zijn 54 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen is 118.


De aantallen IC-opnamen wisselen tussen de twee en vier patiënten. Waarvan gemiddeld twee Covid positieve patiënten. Wethouder Zorg, Ingeborg ter Laak, informeert de raad regelmatig over de stand van zaken rond het coronavirus. In het laatste bericht van 23 februari kon de wethouder melden dat Zoetermeer procentueel gezien nog steeds onder het landelijke gemiddelde ligt voor wat betreft ziekenhuisopnamen en overlijdens. Nu is ook het aantal besmettingen weer onder het landelijke gemiddelde gedoken. Het percentage positief geteste mensen was in Zoetermeer 5,77% op 15 februari, landelijk was dit 5,89%.

 

Tijdelijke Ondersteuning

De TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) kan mensen helpen die als gevolg van de coronacrisis tijdelijk hun noodzakelijke kosten zoals de huur niet meer kunnen betalen. De TONK is een tijdelijke verruiming van de bijzondere bijstand. Het kan gaan om werknemers die vanwege de coronacrisis hun baan verloren hebben of om zelfstandigen die vanwege de coronamaatregelen hun opdrachten zagen verdwijnen; en voor wie andere voorzieningen (zoals een uitkering) onvoldoende hulp bieden. Het is onduidelijk hoe groot de groep is die in aanmerking komt voor TONK.
De gemeente Zoetermeer wil begin maart al van start gaan met TONK.

 

Veilig Thuis

Er werden tijdens de lockdown niet méér meldingen gedaan bij Veilig Thuis, maar een trend is wel dat de meldingen ernstiger worden. De meldingen betreffen nu vaker situaties die al in een verder stadium zijn of zelfs spoed zijn.
Tijdens de lockdown en het sluiten van de scholen en kinderopvang waren minder kinderen in het zicht van een professional. Het is dus ook minder makkelijk om de kinderen in de gaten te houden en tijdig hulp te bieden als dat nodig is.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-