bieb 8 maartMaandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het thema van de Internationale Vrouwendag is ‘Invloed met Impact’. Iedere vrouw heeft op haar manier invloed en dat laten we zien door middel van een bijzondere fotoactie. Eenentwintig Zoetermeerse vrouwen zijn gefotografeerd en vertellen hun verhaal.

De Bibliotheek Forum Zoetermeer heeft met partners uit maatschappelijke, educatieve en culturele hoek deze fotoactie opgezet. Met het Stadstheater Zoetermeer, Stichting Piëzo, Gilde Samenspraak en de gemeente Zoetermeer vraagt Bibliotheek Forum Zoetermeer, ondanks alle belemmeringen die Covid-19 met zich meebrengt, aandacht voor Internationale Vrouwendag. Door middel van prachtige portretten en aansprekende verhalen wordt een heel divers palet van vrouwen die trots zijn op de invloed die ze uitoefenen, in de schijnwerpers gezet. Van Syrische vluchteling tot vrouwelijke elektricien. Van dertienjarige scholiere tot oudere dame van negenentachtig.

De foto's worden op 8 maart door Joke Mos, directeur van Forum Zoetermeer op feestelijke wijze gelanceerd op de website van Bibliotheek Forum Zoetermeer en via social media onder de hashtag #TrotseZoetermeerseVrouwen. De lancering is het begin van een actie waarbij vrouwen zelf op social media delen waar ze trots op zijn. Trots op alles waar ze als ze voor vrouw voor staan. Trots op mantelzorg, op werk in het onderwijs, op het moederschap, op bereikte sportprestaties, op het opbouwen van een leven in een ander land, op het combineren van werk met thuisonderwijs en nog veel meer. Iedere vrouw in Zoetermeer mag haar eigen verhaal en foto delen met de hashtag #TrotseZoetermeerseVrouwen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-