stembureau bordHet college heeft de mogelijkheid van een ‘drive thru’ stembureau bekeken, maar concludeert dat dit niet noodzakelijk is voor Zoetermeer. Er zijn volgens burgemeester Bezuijen voldoende alternatieven voor alle kiezers om veilig te stemmen.


Het grote voordeel van een ‘drive thru’ stembureau is dat kiezers in hun eigen auto kunnen blijven zitten en er dus geen problemen zijn met ventilatie. Kiezers hoeven zich dan niet in een afgesloten ruimte te begeven. In Zoetermeer worden op meerdere plekken in de stad echter ‘pop up’ stembureaus neergezet, dit zijn grote tenten met veel luchtdoorstroming. Met deze stembureaus zijn er meerdere stemlocaties met veel buitenlucht.

 

Veel tijd en extra kosten

Het nu nog regelen van een ‘drive thru’ stembureau zou veel tijd kosten. Er moet dan onder emer materiaal worden ingekocht, verkeersregelaars geregeld, extra mensen voor het stembureau en het tellen worden gezocht en vergunningen worden geregeld. Burgemeester Bezuijen vindt het niet verstandig om het verkiezingsteam te belasten met deze extra taken. Daarnaast zou een ‘drive thru’ stembureau naar schatting circa € 25.000,- extra kosten.

-advertenties-

-goede doel-