Schermafbeelding 2021 02 24 om 10.55.18De 7- jarige Haley was na het kijken van een film over het zoeken van een schat zo geïnspireerd dat ze besloot de dag erna, zelf een speurtocht te maken. En deze dan uit te zetten in het Balijbos zodat alle kinderen die het bos bezoeken iets leuks te doen hebben.

Haley, die doordeweeks bij haar vader in Waddinxveen woont en de weekeinden doorbrengt bij haar moeder in Zoetermeer, dook op zaterdag 20 februari gelijk de schuur in op zoek naar materiaal, daar vond ze een lange plank die ze zelfstandig in dertig bordjes zaagde. Op elk bordje schreef ze een vraag of een opdracht die volbracht of beantwoord moet worden. De antwoorden op de vragen schreef ze achter op, dan kan je gelijk controleren of je het goed hebt. De vragen die allemaal over de natuur en dieren gaan bedacht ze zelf of zocht ze samen met haar moeder op. Vervolgens tekende ze op elk bordje een leuke tekening, allemaal met een permanente marker zodat het een regenbui kan weerstaan.

Op zoek naar de beste plek

Dit was pas het eerste gedeelte van de speurtocht. Wat volgde was een lange wandeling met hier en daar een klimpartij, op zoek naar de beste plek voor de bordjes. Haley: “Het zagen en schrijven deden we in twee- drie uur, het ophangen van de boSchermafbeelding 2021 02 24 om 10.55.56rdjes door heel het bos kostte vijf uur. De moeilijkste opdracht vind ik: bouw een hut.” De speurtocht begint en eindigt bij de ingang van het Balijbos naast de Stadsboerderij De Balijhoeve. “De bordjes hangen niet alleen op ooghoogte, maar soms ook in een boom of juist heel laag naast bijvoorbeeld het pad", vertelt Haley er nog even bij. De speurtocht is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of zeven maar met hulp van ouders ook is hij zeker ook leuk voor iets kleinere kinderen. Op het laatste bordje staat een link naar een webpagina waar je een
kleinigheid kan doneren aan Haley, die daarmee al twintig euro ophaalde. Hailey: niet alleen van opa en oma, maar ook van onbekende mensen.”

Dingen verzinnen

Haley, die later Nintendo spelletjes maker wil worden, is gek op dingen verzinnen, uitproberen en maken. Zo bouwde ze samen met haar vader een bestuurbare robot en maakte zij bij haar moeder al een keer, wasmiddel en brandnetelthee nadat ze eerst zelf brandnetels had geplukt. De dingen die ze bij haar moeder doet deelt ze op haar eigen pas begonnen instagram account, waar ze inmiddels 40 volgers heeft. Daarnaast maakt ze ook graag youtube filmpjes.
D9A22237 F8B5 4BDB A9DC AE01B0253699

-advertenties-

-goede doel-