belastingformulierEr komt per direct € 170.000,- beschikbaar voor Zoetermeerse gedupeerden in de toeslagenaffaire. Dit bedrag is een start om de gedupeerden te helpen op vijf gebieden: schuldhulpverlening, wonen, zorg, gezin en werk.

De gedupeerden worden financieel gecompenseerd door de Belastingdienst/Toeslagen. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, psychisch welbevinden, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Op deze gebieden kan de gemeente helpen, de kosten van deze hulp worden gecompenseerd door de overheid.

De gemeente Zoetermeer gaat gedupeerden van de toeslagenaffaire actief benaderen. Bij de Belastingdienst hebben zich 236 gedupeerden uit Zoetermeer gemeld, ongeveer 85 hiervan zijn al bekend bij de gemeente. De gedupeerden krijgen een uitgebreide intake waarna een plan van aanpak opgesteld en uitgevoerd waarbij gemeentelijke trajecten kunnen worden ingezet zoals Jeugdzorg of Schuldhulpverlening.

Zoetermeerse gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen zich ook zelf melden bij het speciale loket dat de gemeente heeft geopend: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-