Kwadrant beeldmateriaalDe gemeente en de ontwikkelcombinatie AM, Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V en Synchroon hebben hun handtekeningen gezet onder de reserveringsovereenkomst. Met deze ondertekening hebben de partijen afgesproken om de komende 1,5 jaar te werken aan een inrichtingsplan voor het gebied Kwadrant B&F, het Edisonpark.

Wethouder Marc Rosier: “De gemeente en de ontwikkelcombinatie maken hiermee gezamenlijk een mooie stap voorwaarts in de transformatie van het voormalige volkstuinencomplex naar een groene en parkachtige woonomgeving onder de naam Edisonpark.”
In het Edisonpark komen ongeveer 536 woningen, waaronder zowel sociale huurwoningen als ook vrije sector huur- en koopwoningen. Bovendien is er rekening gehouden met een kleinschalige voorziening voor zorgwoningen. De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt snel toe. Er zijn zo’n 700 woningen per jaar nodig om aan de behoefte te voldoen. Zoetermeer wil de komende 10 tot 15 jaar 10.000 woningen realiseren.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-