IMG20210210104248Museum de Voorde gaf een online training over erfgoedles aan Zoetermeerse leerkrachten. Erfgoed is namelijk overal om ons heen. “De training zat vol leuke gesprekken, nieuwe inzichten en energie”, vertelt Laura Hurkxkens, medewerker educatie van Museum de Voorde.

Tijdens de expertmiddag nam Laura leerkrachten uit het basisonderwijs mee in allerlei soorten erfgoed, bekeken ze inspirerende werkvormen en dachten ze na over hun eigen ideeën over erfgoed. Laura: “Het startpunt van de experttraining was de leerkracht zelf. Wat is diens eigen mening over de wereld om ons heen, en hoe kun je daarmee leerlingen helpen om naar hun omgeving te kijken? Erfgoed is overal om ons heen. Er is erfgoed dat alle leerlingen in een klas gemeen hebben, maar ook erfgoed dat voor iedereen anders is.”

Museum de Voorde is een van de partners in het samenwerkingsverband Cultuur en Techniek op School. “Diverse partners organiseren experttrainingen op hun vakgebied. Wij doen dat dus over erfgoedles geven, en de bibliotheek bijvoorbeeld over literatuur. CKC & partners heeft onderwerpen als dans en musical”, aldus Laura.

Meer weten over Cultuur en Techniek op School? Bezoek de website www.cultuurentechniekopschool.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief 

-advertenties-

-goede doel-