IMG 7728

Voedselgroep Oosterfaantje heeft in een korte periode twee grote donaties van groenten en fruit mogen ontvangen. Na het uitdelen van de producten onder de leden van de stichting en die van andere voedselgroepen in Zoetermeer, hebben zij het restant gedoneerd aan Diergaarde Blijdorp.

Recentelijk heeft voedselgroep Oosterfaantje twee grote donaties van groente en veel fruit ontvangen en dit verdeeld over pakketten en uitgedeeld onder hun leden en die van een samenwerkende voedselgroep. Ondanks dat er al heel veel uitgedeeld was, was er nog zoveel over dat de opslagruimte en de houdbaarheid van het eten in het geding zou komen.


Over het idee om het financieel getroffen Blijdorp hier mee te verrassen hoefde niet lang nagedacht te worden. De dierentuin reageerde blij verrast en positief op de donatie, die Oosterfaantje, met samenwerkende voedselgroepen, zelf heeft bezorgd in Rotterdam. “Dit is geweldig, hier kunnen o.a. apen en olifanten weer een aantal dagen van eten, maar ook de reptielen wanneer het goed vermalen is.”

 

 IMG 7715  IMG 7724

 

Oosterfaantje

WhatsApp Image 2021 02 17 at 09.18.52 1Bij voedselgroep Oosterfaantje kunnen mensen en gezinnen terecht die niet in aanmerking komen voor de voedselbank maar wel ondersteuning met voedsel hard kunnen gebruiken. Men kan zich aanmelden op hun facebookgroep en reageren op een voedselpakket dat tegen een hele kleine vergoeding kan worden opgehaald.

De kleine bijdrage die gevraagd wordt voor voedselpakketten is een bijdrage voor de vaste kosten van de voedselgroep, maar werd ook bijgelegd om de auto van Oosterfaantje te vervangen. Dankzij donateurs en met behulp van o.a. kerk, buurtbewoners Zalkerbos en autobedrijf  Kneppers in Rokkeveen kon Oosterfaantje  de oude auto, die niet meer te repareren was, vervangen. De auto is hard nodig om voedsel op te halen en te bezorgen.

Wilt u zich aanmelden en in aanmerking komen voor voedsel, dat kan via hun facebook, wilt u graag een bedrag of eten doneren of vrijwilliger worden neem dan contact op via www.oosterfaantje.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Foto’s en tekst Marja de Laaf

-advertenties-

-goede doel-