Zoetermeerse handhavers Roel Bouwmeester en Lotte van NoortZoetermeerse handhavers Roel Bouwmeester en Lotte van Noort zijn al geslaagd voor de wapenstoktraining

De eerste handhavers kunnen vanaf deze week gebruik maken van de korte wapenstok. Zoetermeer is daarmee één van de tien gemeenten die deelneemt aan de pilot van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V).

Een aantal Zoetermeerse handhavers dragen vanaf deze week tijdens hun dienst de korte wapenstok. Burgemeester Michel Bezuijen: “Van onze handhavers wordt, zeker in deze coronatijd, veel en steeds meer gevraagd. De veiligheid van de handhavers verdient blijvende aandacht, dat hebben we helaas ook in onze gemeente ondervonden. Met deze proef kunnen we het effect zien van het dragen van een korte wapenstok en de mogelijk preventieve werking ervan.”

 

Gemeente Zoetermeer Boa30Opleiding en examen

“De handhavers die met de korte wapenstok zijn uitgerust hebben een opleiding gevolgd en een examen afgelegd aan de Politieacademie”, licht Wouter van den Berg, teammanager van de Zoetermeerse handhavers, toe. “Daarnaast hebben zij minimaal drie jaar werkervaring als handhaver. Aan het gebruik van de wapenstok zijn strikte regels verbonden en er gaat altijd een waarschuwing aan vooraf.” De Zoetermeerse handhavers dragen ook sinds enige tijd een bodycam. In totaal kunnen 17 handhavers in Zoetermeer gebruik gaan maken van de wapenstok.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-