20210211 23283

Schaatsliefhebbers op de Nieuwe Driemanspolder

20210211 23276Op heel veel plekken in de stad trekken schaatsliefhebbers naar het ijs om eventjes te kunnen schaatsen. Lekker buiten bezig zijn en de corona ellende even vergeten. Maar tegelijk moet voorkomen worden dat er grote groepen mensen samen komen. De politie heeft enkele toegangswegen al afgesloten.

Veel Zoetermeerders vragen zich af: waar kan je in de stad schaatsen? Er is nu al dagen achtereen stevige vorst en veel sloten en vijvertjes zijn dicht gevroren. Toch blijft het altijd moeilijk beoordelen of het ijs veilig genoeg is om op te schaatsen, blijf dus altijd voorzichtig met natuurijs!

Waar zijn in Zoetermeer al schaatsers gezien?

Het kabinet raadt aan om zoveel mogelijk in je eigen buurt te schaatsen, om te voorkomen dat veel mensen de weg opgaan en het te druk wordt op populaire schaatsgebieden. Dit zijn de plekken in Zoetermeer waar al schaatsers gezien zijn:

Stadshart:

De Dobbe in het Stadshart is dicht gevroren en hier schaatsen mensen.

Oosterheem:

Het Heemkanaal biedt plaats genoeg voor veel schaatsplezier en ook op de Benthuizerplas wordt geschaatst.

 20210212 153846 20210212 153902 

 

Buytenwegh:

In de Nieuwe Driemanspolder wordt volop geschaatst, maar de politie heeft de toevoerswegen naar parkeerplaatsen zaterdag 13 februari afgesloten omdat er teveel mensen aanwezig waren.

Palenstein:

Ook op de schaatsbaan in het Van Tuyllpark zijn al schaatsers gezien

 De Leijens:

Het Noord-Aa is erg diep en nog onbetrouwbaar, maar op de sloten rond de Meerpolder zijn wel goede schaatsplekken te vinden

Ook op de Broekwegwetering wordt geschaatst.

Rokkeveen:

In het Burgemeester Hoekstrapark, bij Dekker Zoetermeer kun je de schaatsen onderbinden of eerst een kop warme chocolademelk afhalen

Foto's: Rob Stoof, Mark Neijssel

-advertenties-

-goede doel-