347d12f9 405c 446b bf2c bad337c4e572 copyFons Homan, eigenaar van restaurant De Heeren van Zoetermeer, heeft sinds kort een oude liefde weer opgepakt. Zelf op ambachtelijke manier koffie branden maar dan op zo’n manier dat de smaken mooi vol worden. Vanaf deze week zijn de koffiebonen in verschillende verpakkingen te koop bij het restaurant.

De bonen die Fons gebruikt zijn Fair trade 100% Arabica bonen. De koffiebonen komen groen binnen en worden gebrand met de low&slow-methode. Bij een slow roast worden de koffiebonen langzaam gebrand op een relatief lage temperatuur. De bonen worden zo’n 15 tot 20 minuten gebrand. Op die manier ontwikkelt de smaak van de koffie zich optimaal. Na dit proces heeft de boon zijn herkenbare bruine kleur. Fons: ”Wij zijn gewend aan donker gebrande koffie waar bitter de overhand heeft. Maar dat is jammer, want daarmee wordt veel smaak weggebrand en blijft er een bittere boon over. Dat kan anders dachten wij, geen vlakke melanges waar bitterheid de overhand neemt, maar een smaakvol medium roast waar zuur-zoet en bitter in balans blijft. Na een maand branden, proeven en aanpassen hebben we een mooie blend gecreëerd."

 

Passie inzetten voor positiviteit

Fons pakte het zelf koffie branden weer op om weer iets positief te hebben om mee te werken. Het koffiebrand proces is niet nieuw voor Fons, hij begon hier al in één van zijn voormalige restaurants mee. Na de verkoop van de zaak nam hij de koffiebrander mee, maar bleef het branden uit tot nu.

 Het restaurant is nu door de corona maatregelen al vanaf oktober gesloten. Om zelf toch positief bezig te blijven, pakte Fons het koffiebranden weer op. Een bijkomend voordeel is dat hij door het branden nu ook weer andere mensen een positief gevoel kan geven door een heel bijzonder kopje koffie.  "Het restaurant is overgestapt op bezorgen maar ik mis de gasten, de gesprekken, het mensen een fijne pexels juan pablo serrano arenas 894695 copybeleving bezorgen, niet alleen als eigenaar maar ook als mens”, vertelt Fons passievol.

De koffiebonen zijn vanaf deze week te koop bij het restaurant in drie verpakkingen, 250 gram, 500 gram en een 1000 grams zak. Na de bekendmaking bleken veel koffieliefhebbers nieuwsgierig en wilden de nieuwe melange graag uitproberen, waardoor de koffiebrander continue draait. Fons: ” We willen rustig aan beginnen zodat we de koffie goed neerzetten. Uiteraard gaan we als het restaurant weer open mag de koffie in ons restaurant serveren. Dan kunnen we onze gasten niet alleen alles vertellen over onze gerechten en wijnen, maar ook over onze koffie”.

Nieuwsgierig naar de koffiebonen?
Op onze facebook en Instagram maak je kans op een zakje versgebrande bonen van Fons.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-