20210211 23257De 'Doorloper', de 400 meter natuurijsbaan van IJsvereniging Zoetermeer is donderdagmorgen geopend. YVZ heeft hard gewerkt om de baan in zo goed mogelijke conditie open te krijgen en is zeer content met de opening van de baan. "Heerlijk zo schaatsen en dat met koud weer en een zonnetje erbij, top!"

Hobbels in het ijs werden met de gasbrander gesmolten, waarna een nieuw laagje water op de baan 's nachts kon opvriezen tot een strakke baan met lekker schaatsijs. Daan den Hertog, YVZ: "Er zat in wak in één van de bochten wat voor veel problemen zorgde. Dat vroor natuurlijk wel weer dicht, maar dan krijg je dikke randen waar het ijs weer aan elkaar gegroeid is. Dat hebben we weg gehaald en weer laten opvriezen voor een mooi strakke baan".

 20210211 23202  20210211 23230

Alleen voor leden

Normaal gesproken is de natuurijsbaan geopend voor alle Zoetermeerders, maar door de coronamaatregelen kan YVZ de baan nu alleen voor leden van de vereniging openstellen. Daan: "Dat zijn onze normale leden, plus 75 natuurijsleden die de afgelopen week nog lid zijn geworden. Helaas hebben we nu een stop op het lidmaatschap moeten instellen."

Wie lid is van de vereniging en op de natuurijsbaan wil schaatsen, moet zich eerst even online opgeven en inschrijven voor een tijdsblok zodat het niet te druk op de baan wordt. Er kunnen maximaal 50 schaatsers terecht op de natuurijsbaan.

 

20210211 23283Natuurijs in Zoetermeer

Wie geen lid is van YVZ heeft toch nog kans om op natuurijs te schaatsen, door de stevige vorst van de afgelopen dagen en nachten ligt er op veel plaatsen ijs. Het blijft dan wel goed uitkijken, het is niet altijd gemakkelijk te zien of het ijs dik genoeg en betrouwbaar is. Diep water is nu op de meeste plekken nog niet betrouwbaar genoeg om te schaatsen. Op de Nieuwe Driemanspolder zijn wel al veel schaatsers te vinden, dit nieuwe natuurgebied tussen Zoetermeer en Leidschenveen trekt al heel wat liefhebbers.

Foto's en video: Zoetermeer Actief

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-