Bibliotheek Forum Zoetermeer organiseert op 28 februari een historische Stamtafel. Auteur Jacqueline Zirkzee vertelt over de achtergronden van haar roman Reimer, een verhaal dat rijk is aan thema’s uit de zeventiende eeuw. De parallellen met onze tijd maken deze lezing op meerdere niveaus boeiend.

20210205 Stamtafel Jacqueline ZirkzeeReimer is nog maar een leerling-apotheker als hij midden in een pestepidemie terechtkomt. In zijn armen sterven mensen aan de Zwarte Dood. Hierna heeft zijn leven nog maar één doel: het vinden van een panacee, een medicijn dat alle ziekten kan genezen.

Het duurt niet lang voor zijn droom in duigen valt. Door het verraad van een vriend wordt hij gedwongen aan te monsteren op een schip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, het begin van een lange reis vol ontberingen naar het andere eind van de wereld. Eenmaal aangekomen in Indië (het huidige Indonesië, is hij getuige van het schrikbewind van Jan Pieterszoon Coen en beseft hij eens te meer hoe hij zijn leven vorm moet geven.

Jacqueline Zirkzee is historicus en reisde jarenlang als journalist de wereld over. Ze debuteerde als romanschrijver in 2001 met het epos Mykene. In haar werk combineert ze haar liefde voor geschiedenis en literatuur. Reimer vertelt het verhaal van een jonge VOC-chirurgijn en zijn strijd tegen (destijds) ongeneeslijke ziekten. Net als haar romans Het Heksenhuis en De eerste priesteres verscheen Reimer bij Uitgeverij de Brouwerij. Meer over Jacqueline Zirkzee en haar werk vind je op www.jacquelinezirkzee.nl.

De Stamtafel vindt online plaats op 28 februari 2021, van 14.30 tot 15.30. De toegang is gratis. Je kan je opgeven voor deze historische Stamtafel via www.forumzoetermeer.nl , www.bibliotheek-zoetermeer.nl of telefonisch tussen 11.00 uur en 17.00 uur op nummer 079-3438200 (Bibliotheek Forum Zoetermeer).

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-