Belastingdienst Amsterdam 1De gemeente Zoetermeer gaat het eigen handelen onderzoeken in het geval van drie Zoetermeerse gedupeerden in de toeslagenaffaire. De gedupeerde inwoners hebben aan de gemeente gemeld dat zij vinden dat de gemeente hen geen of onvoldoende hulp heeft geboden.

Het gaat om inwoners die de afgelopen jaren een re-integratietraject hebben gevolgd vanuit de Participatiewet en daarvoor kinderopvang nodig hadden. Op advies van de gemeente vroegen zij kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst aan en bijzondere bijstand voor het betalen van de eigen bijdrage aan de kinderopvang. Nadat de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag heeft teruggevorderd, hebben deze inwoners zich bij de gemeente gemeld voor hulp. Zij geven aan dat zij toen geen of onvoldoende hulp hebben gekregen.
Het college vindt het van groot belang om te onderzoeken op welke manier de gemeente Zoetermeer heeft gehandeld.

In totaal zijn er in Zoetermeer ruim 130 gedupeerden door de toeslagenaffaire. Inwoners van Zoetermeer die als gevolg van de toeslagenaffaire hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente Zoetermeer via het digitale loket met e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 14079.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-