erasmus onlineOok de leerlingen die op scholen voor voortgezet onderwijs dit jaar examen doen, moeten morgen de lessen online volgen. Niet vanwege de lockdown, maar vanwege het slechte weer en de sneeuw.

De examenleerlingen waren de afgelopen maand de enige leerlingen die nog op school fysiek de lessen mochten volgen. Maar door het slechte weer en de grote hoeveelheid sneeuw die gevallen is, hebben de scholen nu laten weten dat de leerlingen allemaal maandag online les hebben.

Het Erasmus College berichtte dit al zondagochtend: alle leerlingen hebben maandag online les. Het Oranje Nassau College en het Alfrink keken het nog wat langer aan, maar kwamen tegen de avond toch tot dezelfde conclusie: het is niet verantwoord om de leerlingen en leraren maandagochtend de weg op te sturen. De online omgeving is bekend voor de leerlingen, in het voorjaar maakten ze hier ook gebruik van. De meeste leerlingen echter prefereren het fysieke onderwijs op school boven de online lessen. 

Over de basisscholen in Zoetermeer is nog niets bekend. Zij mogen maandag 8 februari weer de deuren openen na de lockdown voor de scholen, maar zullen ook te maken krijgen met de sneeuw.

-advertenties-

-goede doel-