soeper winterDe coronamaatregelen zorgen ervoor dat er minder sociale contacten zijn. Dat is nodig om het virus te bestrijden, maar kan er ook voor zorgen dat meer mensen zich eenzaam voelen. De Soeper Winter helpt het gevoel van eenzaamheid tegen te gaan.

Tegen gevoelens van eenzaamheid brengen vrijwilligers van Zoetermeervoorelkaar, onder leiding van Palet Welzijn, zes weken lang elke vrijdag verse soep bij inwoners van Zoetermeer die wel wat extra aandacht en warmte kunnen gebruiken. Vrijdag 29 januari zijn de eerste soepjes uitgedeeld in Rokkeveen. Vrijdag 5 februari zijn het Dorp, de Driemanspolder, het Stadscentrum en Palenstein aan de beurt.

Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: “In deze coronacrisis ervaren meer mensen een gevoel van eenzaamheid. Naar elkaar om blijven kijken is daarom zo ontzettend belangrijk. Met een klein gebaar, zoals het langsbrengen van deze soep, kun je voor iemand net dat verschil maken. Ervoor zorgen dat mensen gezien worden. Het is hartverwarmend om te zien hoe mooi er in deze actie samen wordt gewerkt.”

 

Soeper Winter

Verschillende partijen hebben de krachten gebundeld om ervoor te zorgen dat deze winter een Soeper Winter wordt. Westlandse tuinders doneren de groenten, de Participatie Keuken bereidt de soep in de keukens van kantoren en restaurants die nu niet gebruikt worden en vrijwilligers van Zoetermeervoorelkaar delen de soep uit.

 

Tijd voor een praatje

Uiteraard nemen de vrijwilligers ook tijd voor een praatje. Bij de soep ontvangen de inwoners informatie over de (corona)hulp die er in Zoetermeer is. Het gaat om informatie van het samenwerkingsverband van UVV, Present, Palet Welzijn, Piëzo en de gemeente Zoetermeer. Zoals ondersteuning bij zorgen en praktische hulp zoals hulp van de boodschappendienst. Of contactinformatie van de luisterlijn. Op de website www.zoetermeervoorelkaar.nl  kunnen inwoners van Zoetermeer hulp vragen en hulp bieden.

 

Zes weken, zes wijken

Vanaf vrijdag 29 januari wordt zes weken lang, in de zes wijken van Zoetermeer soep uitgedeeld aan 500 bewoners van seniorencomplexen en andere inwoners die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. De vrijwilligers doen dit coronaproof en houden 1,5 meter afstand. Bij de seniorencomplexen wordt in verband met veiligheid het bezoek van de vrijwilligers van tevoren aangekondigd. Aanmelden is niet mogelijk.

-advertenties-

-goede doel-