boek AdriZoetermeerse dichter/ schrijver Adri Smits brengt deze week het tweede deel uit van zijn bundel ‘Mag ik even tussendoor’. De korte verhalen, gedichtjes en oneliners zijn echt geschreven voor even tussendoor, tijdens een korte pauze, voor het naar bed gaan en misschien wel op het kleinste kamertje.

Na de publicatie van zijn eerste bundel Mag ik even tussendoor, gaat de schrijver in deel 2 door met het aansnijden van een brede verscheidenheid aan thema’s. Het ontbreekt in de bundel niet aan de knipoog naar de samenleving. Dat maakt het deels luchtig om te lezen maar de lezer zal ook getroffen worden door de manier waarop de schrijver de lezer dwingt te kijken naar hoe deze zelf in het leven staat.

Adri: “Als ik terugkijk op deze twee boekjes, zijn de korte verhalen waarin een boodschap zit, voor mij de leukste verhalen om nog eens even terug te lezen. Dat maakt schrijven op zich leuk als het weer eens gelukt is de juiste woorden te vinden maar als anderen het willen lezen en daar enthousiast op reageren is dat dubbel leuk en stimulerend.”

 

Plagiaat in opstel

adri smits copyAdri begon met schrijven al als jongere, met pen of potlood. “Op de middelbare school was er mijn leraar Nederlands die mij klassikaal betichtte van plagiaat toen hij de cijfers van het gemaakte opstel oplas. Dat deed wat. Toen ben ik echt gaan schrijven. Alleen wij hadden geen geld voor een typmachine dus alles werd met pen of potlood geschreven.
Dat ben ik blijven doen tot op heden en nu ik gepensioneerd ben, ben ik pas met het al die tijd bewaarde materiaal, aan de slag gegaan.”
Adri publiceert ook regelmatig in de serie ‘Uit een Zoetermeerse pen’, met gedichten die elke week op Zoetermeer Actief gepubliceerd worden.

 

Mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar de inhoud van de boekjes, kunnen dit bestellen op www.boekscout.nl/shop2/

 

 

-advertenties-

-goede doel-