Schermafbeelding 2021 02 03 om 13.49.10De Zoetermeerse Anja Bramsen daagde zichzelf de hele maand januari uit om weg te laten wat niet gezond is, én daarbij een dagelijkse lichamelijke inspanning te leveren. Aan die uitdaging koppelde ze de actie 0% 4 ALS en haalde daarmee een bedrag van 2180 euro op voor de ALS-stichting.

De maand januari stond voor Anja in het teken van fit blijven. Anja raakte de hele maand geen koffie, alcohol en zoetigheid aan. De eerste negen dagen van de maand zette ze zichzelf op dieet als kickstart. Daarnaast rende zij elke twee dagen 5 kilometer hard, de andere dagen zette ze minstens 10.000 stappen of fietste een uitgebreide route. De stichting ALS organiseert al twee jaar de actie 0% 4 ALS, waarbij mensen zichzelf uitdagen om iets voor een periode weg te laten uit hun leven. Anja besloot om haar fit maand te koppelen aan deze actie.

 

Overweldigend

Anja: ”Ik had bij mijn actie als streefbedrag 150,- euro neergezet, dit moest ik al snel aanpassen naar een bedrag van 1000,- euro. De reacties en donaties bleven binnenkomen. Ik heb het bedrag toen vastgezet op 1500,- en niet verder aangepast. De steun van vrienden, familie maar ook buitenstaanders was overweldigend.” De Zoetermeerse vlogde over haar dagelijkse uitdaging en hield via social media al haar supporters op de hoogte. Het hele ‘vloggen’ was nieuw voor Anja, maar gedurende de maand begon ze het steeds leuker te vinden.

 

‘Medaille en dan patat’

Anja zet graag haar spieren aan het werk voor mensen die dat niet meer kunnen. Zelf begon ze 5 jaar geleden met hardlopen na het zien van de CPC run. Ze sloot zich aan bij hardloopvereniging Roadrunners in Zoetermeer en heeft inmiddels al enkele CPC-runs op haar naam staan. “Elke run blijft een uitdaging en dan dreunt de mantra ‘medaille en dan patat’ door mijn hoofd. Het vooruitzicht van de patatkraam naast de finish heeft me door menige run heen geholpen”, vertelt Anja lachend.

 

Inspiratie door positiviteit

De keus om mee te doen aan de actie was een makkelijke voor Anja, die al tien jaar werkzaam is bij ALS Nederland. Anja: “Buiten contact Unknownmet donateurs praat ik veel met patiënten, familie en nabestaanden. De positiviteit die uitgaat van die mensen is zo inspirerend, ze zetten vaak onmacht om in daadkracht. Ik wilde daarom dit jaar persoonlijk iets doen voor de stichting.”
Door het thuiswerken en binnen zitten was de keus om een buiten uitdaging aan te gaan snel gemaakt door de sportieve Zoetermeerse. Doordat mensen voor de actie 0% voor ALS zelf hun uitdaging kiezen kon alles coronaproof plaatsvinden. De stichting, die actie gericht is, moest door de pandemie al veel evenementen schrappen. Anja: ”Dat we in totaal met alle deelnemers ruim 25.000,- hebben opgehaald is dan ook fantastisch en enorm belangrijk.” De stichting heeft besloten om de 0% actie daarom te verlengen tot 1 maart. Anja blijft daarom aankomende maand gewoon door vloggen. Je kunt haar volgen en steunen op www.nulprocentvoorals.nl/actie/anja-bramsen

Anja is niet de enige Zoetermeerse die zich inzet voor ALS, vorige jaar haalde Sam Vreugdenhil met zijn actie 10.000 euro op.
Sam-haalt-met-actie-streefbedrag-op

ALS(Amyotrofische Laterale Sclerose) is een progressieve zenuw/spierziekte die leidt tot spierzwakte en verlamming. Jaarlijks krijgen 400-500 Nederlanders de diagnose. Zij hebben een levensverwachting van gemiddeld slechts drie jaar. Zie voor meer informatie www.als.nl 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-