Stadshart865A1826Vanaf volgende week, 10 februari, wordt het mogelijk om bij veel meer winkels spullen op te halen: Click en collect. Mensen moeten dan wel eerst hun artikel bestellen en afrekenen op de webshop van de winkel, daarna kunnen zij aan de deur van de winkel het artikel ophalen.

Wethouder Iedema is blij met deze nieuwe mogelijkheid voor de ondernemers: “We moeten steeds kijken naar wat er wél kan. Dit is een goede mogelijkheid, al moeten we nog steeds oppassen dat het niet te druk wordt bij de winkels en in de straten. We snakken naar meer vrijheid, maar ik snap heel goed de overwegingen van het kabinet om niet te snel te gaan met versoepelen.”
Er wordt ook al nagedacht over winkeliers die nu nog geen werkende webshop hebben, waar klanten producten kunnen bestellen. Aan het begin van de coronacrisis is al de Mkb Digiwerkplaats opgezet in het Dutch Innovation Park, om ondernemers te helpen bij het broodnodige digitaliseren in de coronacrisis. Iedema: “Daar kon een groot gedeelte van het mkb nog best een steuntje in de rug bij gebruiken. Dit loopt goed en ondernemers kunnen zich hier nog steeds bij aanmelden, óók met vragen over het opzetten van een webshop.”

Wethouder Iedema is in overleg met de Haagse Hogeschool, ambtenaren van de gemeente en ondernemers om in kaart te brengen wat er precies nodig is en hoe de ondernemers het beste geholpen kunnen worden om het ‘Click en collect’ goed op te zetten.

Foto door: John Slotboom

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-