ILOZ deelnemers voor de kapelaan sept. 2019Het ILOZ is een platform van levensbeschouwelijke en culturele gemeenschappen, waaronder kerken, moslimorganisaties en humanistische gemeenschappen in Zoetermeer. Vanuit de Syrische gemeenschap kwam de vraag: “Wat kunnen we samen doen om de jongeren – onze kinderen – in deze moeilijke tijden te helpen?”


Eén van de voordelen van deze tijd is dat iedereen digitaal vaardiger geworden is. ILOZ organiseerde twee onlinesessies met deelnemers uit de verschillende gemeenschappen en met vertegenwoordigers van de gemeente. De vraag uit de Syrische gemeenschap werd besproken. Voor migrantenfamilies zijn de familiebanden en gemeenschappen vaak door vlucht en migratie verbrokkeld en ontwricht. Tegelijk zijn familie en de gemeenschap heel belangrijk bij het voorkomen van problemen.


In gesprek blijven met jongeren

ILOZ wil vooral in gesprek te blijven met en goed te luisteren naar de jongeren – onze kinderen. Zij roepen de gemeente op om op de sociale media die jongeren veel gebruiken, ervoor te zorgen dat meer jongeren weten wat ze in deze tijd nog wél kunnen doen (sport, kunst, cultuur), waar ze terecht kunnen en, wanneer nodig, bij wie ze om hulp en/of ondersteuning kunnen vragen. Maar het ILOZ gaat ook zelf actief aan de slag met de start van een nieuw jongerenplatform: #YoungLivesZoetermeer.

#YoungLivesZoetermeer is een portal waarin de vragen van de jongeren worden gekoppeld aan het netwerk van de ILOZ-gemeenschappen. Behoefte aan een goed gesprek? Een wandeling? Financiële vragen? Je kunt er mee aan de slag met een (ervarings)deskundige, een pastoraal/geestelijk werker, of gewoon een buurtvader of -moeder uit een kerk, moskee of andere levensbeschouwelijke gemeenschap. De portal is te vinden op: ILOZ.org/YoungLivesZoetermeer/.

 Foto: ILOZ deelnemers in september 2019

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-