WhatsApp Image 2021 02 02 at 08.50.05Stichting Oosterfaantje rijdt dagelijks meerdere keren met hun versleten autootje volgeladen met spullen heen en weer tussen hun locatie in Oosterheem en de opslag van de stichting in Meerzicht. Daarnaast halen ze er lokale donaties van ondernemers mee op. Deze auto is nu zo versleten dat vervanging nodig is.

De stichting die wekelijks honderden gezinnen voorziet van een voedselpakket heeft in de corona periode de hulpvraag zien toenemen. Oosterfaantje kan deze gezinnen voorzien van voedsel door donaties die ze krijgen van bedrijven. Enige tijd geleden plaatste Oosterfaantje een hulpkreet voor een nieuwe opslagruimte, deze werd gevonden dankzij vele meedenkende Zoetermeerders. De stichting was daarmee erg geholpen en dacht eindelijk alles op orde te hebben. Helaas zorgt het vervoer en het wegvallen van hun autootje voor een nieuw probleem, er zijn geen financiële middelen om dit op te vangen. De stichting hoopt dat ook nu mensen willen meedenken in oplossingen, zodat zij weer snel iedereen kunnen voorzien van het zo nodige voedselpakket.

 

De auto is onmisbaar

Afgelopen week stond Trijntje, de voorzitster van de stichting, voor de zoveelste keer met pech langs de weg. Deze keer met een lekke band en vastgelopen remmen. Trijntje: ”De auto is gewoon versleten, de schokbrekers zijn volledig op. Juist nu met de toename van gezinnen die we voorzien is de auto onmisbaar. We weten ons nu geen raad meer.”

De stichting heeft niet de financiële middelen een ander vervoersmiddel aan te schaffen. Wie de stichting wil helpen kan contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Honderden gezinnenWhatsApp Image 2021 02 02 at 09.52.24

Stichting Oosterfaantje is al jaren actief in Zoetermeer. Binnen hun wijk Oosterheem bleek dat er veel behoefte was aan een voedselbank, jongeren die zij spraken gaven aan nauwelijks te eten te hebben. Met de voedselgroep voorzien zij gezinnen van een voedselpakket wanneer nodig. Inmiddels hebben honderden gezinnen die zij wekelijks voorzien van eten. Door corona zien zij dat er wekelijks nieuwe aanvragen binnen komen. Deze gezinnen komen niet in aanmerking voor hulp van de Voedselbank, omdat zij niet voldoen aan de regels voor deze hulp. Bijvoorbeeld omdat mensen net boven de inkomstengrens zitten of langere tijd afhankelijk zijn van voedselpakketten.

 

Subsidie voor activiteiten

Stichting Oosterfaantje komt niet in aanmerking voor subsidie op huisvesting of vaste lasten, maar mogelijk wel voor subsidie voor activiteiten, zo blijkt uit de beantwoording van vragen van de PVV fractie door het college. De activiteiten moeten dan wel binnen de beleidsdoelstellingen van de gemeente passen. Wethouder Groeneveld: "Er is recent een kennismakinggesprek geweest met Oosterfaantje en er is onder meer afgesproken helderheid te geven over de subsidievoorwaarden en daarnaast de samenwerkingsmogelijkheden in Oosterheem te verkennen." 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-