Cultuur Corona 4

Eén van de foto's uit de winnende serie van Remco Koers

De Zoetermeerse fotograaf Remco Koers heeft de prijs voor het beste fotoverhaal gemaakt door jong fotografietalent gewonnen van de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020. Zijn fotoserie ‘Cultuur in tijden van corona’ heeft volgens de jury op een indrukwekkende wijze de gevolgen van de coronacrisis belicht.


Jong Talent Remco Koers is al een aantal jaar werkzaam als freelance fotograaf en bezig om zijn naam te vestigen op fotografegebied. In december won Remco al de Stimuleringsprijs Opkomend Talent 2020 van de Zoetermeerse Kunst en Cultuurprijs. De Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020 is een landelijke fotografieprijs, met drie categorieën: de juryprijs, dit jaar gewonnen door Remko de Waal, de publieksprijs die naar Robin Utrecht ging en de prijs voor het beste fotoverhaal gemaakt door jong fotografietalent.
Remco trok de aandacht van de jury met zijn fotoserie over corona. Hij bracht hiervoor verschillende cultuurmakers uit de regio in beeld, met veel aandacht voor hun passie én de relatie met corona. Remco: “Veel cultuurmakers lopen nu tegen grote problemen aan, exposities worden afgelast, voorstellingen gaan niet door. Soms kun je als kunstenaar nog wel doorgaan met kunst máken, maar het laten zien aan publiek, dat gaat nu niet door corona. Die emotie wil ik vast leggen.”

 

Méér doen met foto’s

Remco Koers zou graag een podium zien voor fotografen, waar zij kunnen exposeren met de mooiste foto’s van de stad. “Tegenwoordig maakt iedereen overal foto’s van met zijn mobiel”, vertelt Remco, “maar écht goede foto’s zijn zeldzaam. In Rotterdam is een gaaf project, waarbij talentvolle fotografen, ieder in een eigen wijk, foto’s maken voor een wedstrijd. Dat zou ik hier ook graag willen, je kunt zoveel méér doen met mooie foto’s!”

Foto door: Remco Koers

-advertenties-

-goede doel-