Silverdome 1374De Oval van SilverDome zal ook in het jaar 2021/2022 gesloten blijven voor schaatsers. Aprisco Leisure B.V., de eigenaar van SilverDome, onderzoekt alternatieve invullingen voor de Oval zonder ijs.

Volgens de erfpachtvoorwaarden moet de Oval een schaatsbaan blijven, maar Aprisco ziet geen mogelijkheden om dit winstgevend te maken. Van het college had Aprisco al één seizoen (2020-2021) de tijd gekregen om een ander verdienmodel te onderzoeken, de Oval mocht dit seizoen gesloten blijven voor schaatsend publiek. Als Aprisco een sterke toekomstvisie presenteert, waarin de ijshockey- en curlingbaan behouden blijft en Silverdome een kwalitatief sterke voorziening wordt, kunnen de erfpachtvoorwaarden aangepast worden. De Oval schaatsbaan zou dan definitief kunnen verdwijnen.

 

Toekomstvisie met evenementen

In de toekomstvisie van Aprisco worden op de Oval winstgevende evenementen georganiseerd, waardoor de schaatsfunctie op de ijshockeybaan en de curlingbaan wel kan blijven bestaan. Het investeren in evenementen is op dit moment echter niet mogelijk door de maatregelen rondom corona. Een definitief besluit kan hierdoor op dit moment niet worden genomen en het college heeft Aprisco een extra jaar de tijd gegeven om de toekomstvisie rond te krijgen. Komend seizoen (2021/2022) zullen de ijshockey- en curlingbaan wel open gaan.

 

Al langer problemen met Oval

De Oval van Silverdome geeft al langere tijd problemen. De baan is niet rendabel omdat deze te weinig gebruikt wordt en kampt met achterstallig onderhoud. In 2017 dwong de gemeente de exploitanten nog met een kort geding om de baan open te stellen voor het seizoen 2017-2018, maar in 2019-2020 waren er opnieuw problemen en bleef de baan gesloten. Schaatsers die trainen op langere afstanden moeten noodgedwongen uitwijken naar andere schaatsbanen in de regio, zoals de Uithof in Den Haag.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-