Ondertekening Unicoz Resonans 190121 5

Leonie Crom, bestuur Unicoz (links) en Iepe Roosjen, bestuur Resonans, ondertekenen de intentieverklaring

Een samenwerking tussen zml-school De Keerkring en sbo-school De Horizon is de eerste stap op weg naar een Expertisecentrum voor gespecialiseerd onderwijs in Zoetermeer. Resonans speciaal onderwijs en Unicoz onderwijsgroep hebben hiertoe een intentieverklaring getekend.


“Wij willen graag een passend onderwijsaanbod voor alle leerlingen in Zoetermeer”, vertelt Leonie Crom van Unicoz onderwijsgroep. “Met een samenwerking tussen zml-school De Keerkring en sbo-school De Horizon zetten we de eerste stappen op weg naar een Expertisecentrum voor gespecialiseerd onderwijs in deze gemeente. Zml staat hierbij voor zeer moeilijk lerenden en sbo voor speciaal basisonderwijs”, legt Crom uit.

Iepe Roosjen, Resonans speciaal onderwijs: “Samen kunnen we tot een breder aanbod komen. Elke leerling is immers uniek en heeft zijn eigen onderwijsbehoefte”. Hierbij wordt ook gedacht aan een Gespecialiseerd Kindcentrum (GKC) en inzet van therapeutische zorg, zoals logopedie, fysiotherapie en maatschappelijk werk.

Het Expertisecentrum streeft naar het realiseren van een eigen schoolgebouw voor De Keerkring en De Horizon, met uitbreidingsmogelijkheden naar de toekomst. In zo’n gebouw zouden alle kinderen in de basisschoolleeftijd met een specialistische vraag samen kunnen komen. “Het is een verbetering in kansrijk onderwijs voor alle leerlingen in Zoetermeer en omgeving”, dus Crom.

-advertenties-

-goede doel-