20201002burg zmBurgemeester Michel Bezuijen twijfelt over het effect van een avondklok, wat misschien ingevoerd gaat worden door het kabinet. Bezuijen: “Ik maak me hier grote zorgen over, met name wat betreft de handhaving ervan.”

Het kabinet gaat als het goed is vanmiddag een besluit nemen over het al dan niet invoeren van de avondklok. Bezuijen: “Het besluit is aan de regering, maar daarna moeten wij het als burgemeesters uitvoeren en handhaven. Ik heb daar nog geen antwoorden op. Is er wel voldoende capaciteit voor bij de politie en handhavers? Het staat voorop dat we alles moeten doen om dit virus terug te dringen, maar ik heb twijfels over het effect.”

Het handhaven van een avondklok zal een lastige taak worden, denkt Bezuijen. Er is geen extra capaciteit bij politie en handhaving, dus zal hun inzet voor een deel moeten verschuiven naar de avond/nacht.

Burgemeester Bezuijen is ook bang voor een afname van het draagvlak bij burgers bij een dergelijke zware maatregel. “Je ziet op een aantal punten dat het draagvlak voor maatregelen bij mensen aan het verminderen is, omdat ze het  niet altijd even goed begrijpen. Dat vereist een goede uitleg. Met een zware maatregelen als de avondklok moet je goed afwegen of dit wel het effect levert dat je wil hebben. Maar ik ben geen deskundige, ook als burgemeester moet ik afwachten wat er op de persconferentie gezegd wordt!”

-advertenties-

-goede doel-