2019220 recreatiebaden 01Voor het nieuw te bouwen Zoetermeerse zwembad aan de Van der Hagenstraat is een Omgevingsvergunning aangevraagd. Zonder omgevingsvergunning is de bestemming ‘zwembad’ niet mogelijk voor deze locatie.

Volgens wethouder Ter Laak lopen de voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe zwembad prima op schema. Het definitief ontwerp voor het zwembad was in september 2020 gereed en meerdere aannemers hebben zich ingeschreven voor dit project. Wethouder Ter Laak: “Nu kunnen we de volgende stap zetten voor het zwembad, met de omgevingsvergunning en het beoordelen van de aanbiedingen van de aannemers.”

 

Verklaring van geen bedenkingen

Het college kan zelf de omgevingsvergunning verlenen, maar heeft daarvoor wel een ‘verklaring van geen bedenkingen’ nodig van de raad. Het maximale bezoekersaantal van het zwembad zal op piekmomenten ongeveer 1.200 bezoekers per dag bedragen. Bij aantallen boven de 1.000 bezoekers per dag moet de raad verklaren geen bedenkingen tegen het plan te hebben. Deze verklaring van geen bedenkingen (vvgb) kan alleen worden geweigerd in het belang van een goede ruimtelijke ordening.

Lees ook: Definitief-ontwerp-zwembad-van-tuyllpark

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-