20210111 22618

Zoetermeerse Welzijnsassistent Kitty van der Wansem krijgt de eerste vaccinatie

De vaccinatielocatie bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag is maandagmorgen van start gegaan met het vaccineren. De eerste groep die langs komt zijn zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, ook de Zoetermeerse zorgmedewerkers komen aan de beurt.

Annette de Boer, Directeur Publieke Gezondheid van GGD Haaglanden, opende de locatie officieel. De Boer: “Ik beschouw dit als een feestelijke dag: de start van meer vrijheid begint bij het vaccineren. Ik ben trots op de snelheid waarmee we deze locatie hier konden neerzetten en bemensen met personeel. In de eerste dagen worden hier 300 mensen per dag gevaccineerd, dat zal oplopen naar 600 per dag. Hiervoor hebben we een poule weten op te zetten met 400 hulpverleners, dit zijn niet alleen de prikkers, maar ook EHBO en verzorging eromheen.

 20210111 22599  20210111 22602

 

‘Toch spannend moment’

De Zoetermeerse Welzijnsassistent Kitty van der Wansem kwam als één van de eerste Zoetermeerders langs voor de vaccinatie. Kitty: “Ik vind het toch wel een bijzonder moment, dat maakt het heel spannend!” Kitty maakt zich meer zorgen om haar omgeving dan om zichzelf: “Eerst twijfelde ik nog, maar ik laat me toch vaccineren vanwege mijn verantwoordelijkheid naar de bewoners. Ik werk bij WelThuis Vivaldi, op mijn afdeling hebben we geen coronagevallen gehad, maar afdelingen naast ons zijn wel hard getroffen en daar zijn ook bewoners overleden aan corona. Ik ben heel blij dat ik de prik vandaag al krijg, nu kunnen we langzaam uitkijken naar verbetering!”

 20210111 22607  20210111 22623
Annette de Boer, Directeur Publieke Gezondheid van GGD Haaglanden opent de locatie Uitrustzone ná de vaccinatie

 

Priklocatie strak geregeld

Op de priklocatie wordt alles strak geregeld en geregisseerd. Al vanaf de aankomst per auto wordt je door stewards naar de juiste parkeerplek verwezen en verteld waar je naar toe moet. De locatie is ook per openbaar vervoer bereikbaar, via Station Ypenburg of Station Forepark van de RandstadRail.

Eénmaal binnen worden de mensen die een vaccinatie krijgen snel naar één van de vrije prikplekken geleid. De 16 plekken zijn nu niet allemaal in gebruik, omdat nog niet de volle capaciteit van de locatie gebruikt wordt. Per dag worden precies het aantal vaccins geleverd die nodig zijn.

Na de prik, die volgens de gevaccineerden heel erg meevalt, is er een eindje verderop nog een ‘uitrustzone’. Hier staan stoelen klaar met schermen ertussen waar men even kan wachten. Áls er een bijwerking is van het vaccin, heel soms vallen mensen flauw, dan gebeurt dat meestal binnen 15 minuten. Hierna kunnen de mensen rustig via een andere uitgang weer naar buiten om naar huis te gaan.

Ook de medewerkers van de GGD, die de prikken toedienen, worden gevaccineerd. Zij krijgen allemaal aan het eind van de dag hun vaccin. Alle vaccins die uitgedeeld worden, zijn voorlopig van Pfizer/BioNTech.

-advertenties-

-goede doel-