20210102 144649Zoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk verantwoord eten. Deze week carpaccio salade.

Hoe gaat het allemaal met jullie? Nog steeds goed bezig met jullie goede voornemens, gezond aan het eten en meer bewegen bijvoorbeeld. Ik ben elke dag aan het wandelen, dat is iets wat ik beter kan volhouden dan naar de sportschool te gaan. Mocht het echt slecht weer zijn dan doe ik een training via de tv, vaak boksen of ik ga hoepelen. Maar het belangrijkste is eigenlijk gewoon gezond eten. 

Ik ben niet van diëten, vaak werkt dit niet of maar voor even. Ik ben er meer van overtuigd dat de oplossing ligt in je levensstijl aanpassen. Dus vervang alles door volkoren producten, vaak helpt dat al heel veel. Nog een tip! Combineer je plakje kipfilet eens met hüttenkäse, humus of ei. Doe er nog wat groenten bij zoals paprika, gegrilde courgette, komkommer of tomaat. Zo maak je een heerlijke verantwoorde boterham.

Nu heb ik ook een heel lekker lunch recept voor jullie die je ook makkelijk mee kan nemen naar werk. Carpaccio salade!

Benodigdheden voor 1 persoon:
2 handjes Rucola
Carpaccio
Truffel mayonaise
1/2 avocado
Parmezaanse kaas
Pistachenootjes (ongezouten)
Peper & Zout

Bereiding:
1.​Leg wat rucola in een diep bord.
2.In een pak carpaccio zitten vaak 2 porties, gebruik 1 portie hiervan. Gebruik de kaas en dressing niet die erbij zit. Leg de carpaccio in stukjes over de sla.
3.Leg er dotjes truffel mayonaise overheen.
4.Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij 1 helft in plakjes en leg dit boven op de carpaccio salade. Doe er een beetje peper & zout over.Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copy copy copy copy
5.Garneer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en een klein beetje pistachenootjes.
Eet Smakelijk!

Tip: Drink ook voldoende water, 2,5 liter per dag.

Liefs, Sweet & Spicy

Geen zin om zelf lunch te maken? Bestel je lunch eens bij Blunch. Hier hebben ze een heerlijke Midden-Oosterse keuken. Genoeg gezonde keuzes te maken.
Voor alle andere restaurants waar je wat lekkers kan halen kijk je even op:
https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants

-advertenties-

-goede doel-