stembureau bordVoor de komende Tweede Kamer verkiezingen in maart 2021 is de gemeente Zoetermeer op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij de stembureaus. Door de corona-maatregelen zijn de verkiezingen nu verdeeld over drie dagen, daarom zijn er ook meer vrijwilligers nodig bij de stembureaus.


Een stembureaulid controleert de identiteit van de kiezer en zorgt dat het stemmen volgens de regels gebeurt. Een stembureauvoorzitter stuurt een team van stembureauleden aan en is verantwoordelijk voor de handhaving van de orde in het stemlokaal. Nieuwe vrijwilligers krijgen instructie en kunnen dan worden ingezet op de ochtend- of middagploeg op 15, 16 en/of 17 maart. Stembureauleden en voorzitters ontvangen een vergoeding.


Reageren kan via de website van de gemeente: https://www.zoetermeer.nl/verkiezingen/informatie-voor-stembureauleden_47819/item/word-stembureaulid-bij-de-tweede-kamerverkiezing_122041.html

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-