vuurwerk afvalZoetermeer kan terugblikken op een relatief rustige oudjaarsnacht. Helemaal stil was het nergens, ondanks het vuurwerkverbod bleek dat veel mensen toch nog ergens wat vuurpijlen vandaan wisten te halen, maar grote incidenten bleven uit.

Na het 'Gelukkig Nieuwjaar' om 12 uur werden hier en daar toch nog wat vuurpijlen en knallers afgestoken, maar -natuurlijk-  veel minder dan andere jaren. Brandweer en politie zijn de hele nacht bezig geweest met brandjes en meldingen, maar nergens liep het echt uit de hand.

 

Burgemeester Michel Bezuijen: “We kunnen terugkijken op een oudejaarsnacht die in Zoetermeer door corona in huiselijk sfeer is gevierd. Mede dankzij de deskundige inzet van de politie, handhaving, brandweer en particuliere beveiligers en het ambulancepersoneel bleef het rustig in de stad. Bij mij overheerst een positief beeld van Zoetermeerders die ondanks de bijzondere omstandigheden door het coronavirus, een fijne en feestelijke jaarwisseling hebben beleefd.”

 

Incidenten

“Wat betreft incidenten verliep de jaarwisseling in Zoetermeer relatief rustig, al is ieder incident er nog altijd één teveel” blikt burgemeester Michel Bezuijen terug. De brandweer is in Zoetermeer uitgerukt voor het doven van in totaal 55 (kleine) branden, voornamelijk buitenbranden. Ondanks het vuurwerkverbod werd er in Zoetermeer, net als op vele plekken in Nederland, toch nog behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. De politie kwam 16 keer in actie in verband met vuurwerk en vernielingen. Drie personen werden aangehouden. Er werd één proces verbaal opgemaakt in verband met het overtreden van het verbod op carbidschieten.
Aan de Akkerdreef vond nieuwjaarsochtend een steekincident plaats. Een ruzie op straat eindigde in een steekpartij. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en de politie doet onderzoek naar dit incident.

Wel waarschuwde het KNMI in de nieuwjaarsnacht voor gladheid en kondigde code geel aan voor deze regio. 

 

Livestream LITNYE

Als alternatief voor het door corona afgelaste jongerenfeest in het Silverdome organiseerde Firstnoise in opdracht van de gemeente Zoetermeer een livestream LITNYE. “Met in totaal zo’n 70.000 kijkers kunnen we spreken van een groot succes”, geeft burgemeester Michel Bezuijen aan. “Veel jongeren in en buiten Zoetermeer hebben vanuit huis op deze manier alsnog kunnen genieten van de muziek van bekende dj’s en elkaar foto’s en berichten kunnen sturen via de interactieve livestream.” LITNYE werd ook door een aantal andere (regio)gemeenten gepromoot en was via internet te volgen en via de landelijke televisiekanalen van Zoetermeer FM.

-advertenties-

-goede doel-