Zijn idee ontstond bij het uitpakken van een kerstpakket. Almedin Cero merkte dat veel van die ‘cadeaus’ een jaar later nog in zijn voorraadkast stonden. Hij vroeg zich af waarom dit niet schenken aan mensen die het nodig hebben?

almedin2aAlmedin, 30 jaar, heeft sinds kort samen met zijn vader een eigen administratie kantoor in Zoetermeer. Naast zijn werk vindt hij vrijwilligerswerk van groot belang. Hij is stellig van mening dat wanneer wij allemaal iets doen voor een ander, Zoetermeer nog mooier gaat worden.


almedin3aAlmedin vond het eigenlijk niet kunnen dat je spullen uit je kerstpakket argeloos in de kast zet, terwijl andere Zoetermeerders daar enorm blij van zouden worden. Samen met vrienden zamelden zij in 2018 een paar kerstpakketten in en brachten deze naar mensen die de producten goed konden gebruiken. Sommigen omdat zij geen geld hadden om kerst te vieren en anderen omdat zij wat vrolijkheid konden gebruiken in een voor hen moeilijke tijd.
“Ik ben er erg van geschrokken van het aantal gezinnen/mensen die financieel zo krap zitten dat ze niet eens een kerstontbijt op tafel kunnen zetten. Pas toen ik de kerstpakketten ging rondbrengen werd ik met deze harde realiteit geconfronteerd,” zegt Almedin.

 

Al die emoties als je aan de deur komt

almedin1Dit jaar, voor de derde Kerst op rij, brengen Almedin en zijn vrienden gekregen kerstpakketten rond. Elk jaar verdubbelt het aantal kerstpakketten en inmiddels krijgen zij sponsoring van supermarkt Dirk. “Wat ik geweldig vind is dat de mensen waarbij ik in 2018 een pakket heb gebracht, nu zelf meedoen en een pakket maken,” vertelt Almedin trots. Volgens hem is het echt hard nodig om anderen te helpen en Almedin en zijn vrienden doen dit graag. Wat zij er voor terugkrijgen is dat zij met open armen ontvangen worden door de mensen die een pakket krijgen. “Al die emoties als ik aan de deur kom, dat is prachtig. Van een grote glimlach tot tranen van blijdschap, ik maak het allemaal mee,” aldus Almedin. 


Na het succes van de afgelopen drie jaar, hoopt hij het volgend jaar nog groter aan te kunnen pakken. Zo hoopt hij dat meer mensen, maar ook lokale ondernemers mee willen doen. Met de inzet en passie van Almedin zou dit toch zeker moeten lukken.

-advertenties-

-goede doel-