20201217 184038Zoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes. Deze week shakshuka.

2021 is aangebroken! Ondanks dat 2020 een heel raar jaar was hopen we dat iedereen toch hele mooie feestdagen heeft gehad. We hebben allemaal denk ik weer veel te veel lekkers gegeten. Dat mag natuurlijk ook want genieten hoort er zeker bij.De meeste mensen willen in het nieuwe jaar dan ook vaak weer gaan sporten en gezond gaan eten. Nu kan gezond eten ook gewoon heel erg lekker zijn.
Want gezonder eten is zeker een goed plan maar je moet er wel van kunnen genieten. Op die manier houd je het ook veel langer vol om gezond te blijven eten.
We hebben deze week dan ook een heerlijk verantwoord recept voor jullie. Dit gerecht kun  je als ontbijt serveren maar is zelfs als lunch of  diner heerlijk om te eten.

Shakshuka

Ingrediënten:
400 ml tomatenblokjes
3 eieren
2 (punt)paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
Snuf komijn
Snuf paprikapoeder
Olie om te bakken
Peper en zout
Verse peterselie

Bereiding:
1.Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.
2. Voeg de komijn en paprikapoeder toe.
3. Snij de puntpaprika’s in kleine blokjes en bak een paar minuten mee.
4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen.
5. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt.
Doe de deksel op de pan om dit te versnellen. Garneer met wat peterselie en serveer met wat brood. Om het helemaal gezond te houden kies dan voor tarwebrood.

Omdat we gezonder gaan doen in het nieuwe jaar heb ik hierbij geen wijn of bier tip. Neem een lekker glas water erbij. Door vers fruit in Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copy copy copyeen kan water te doen krijgt het ook nog een heerlijk smaakje. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, frambozen, munt, citroen.
Liefs, Sweet & Spicy


Geen zin om zelf te koken maar wil je wel gezond eten!
Bestel dan je eten eens bij Eazie, te vinden in het Stadshart. Hier hebben ze veel gezonde keuzes.
Voor alle andere restaurants kijk dan eens even op onze restaurant pagina voor alle restaurants in Zoetermeer. https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants

-advertenties-

-goede doel-