Ledlamp 1662 3Huiseigenaren in Zoetermeer krijgen van de gemeente volgend jaar een voucher om ledlampen aan te schaffen. De gemeente wil particuliere woningeigenaren zo stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen.

Zoetermeer heeft van het Rijk een subsidie ontvangen van € 1.652.400,- in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Alle woningeigenaren van de gemeente kunnen volgend jaar een voucher aanvragen om daarmee, bij lokale ondernemers, voor €65,- ledlampen te bestellen. Wethouder Paalvast: “Ledlampen zijn vaak de eerste stap in het duurzamer maken van je woning, het is simpel en effectief. Bij de voucher zit ook een informatiepakket waarmee we de eigenaren wijzen op andere mogelijkheden om te verduurzamen, zoals isoleren en zonnepanelen. We hopen daarmee deze eigenaren op goede ideeën te brengen voor het verduurzamen van hun huis!”


De uitnodigingen voor de actie worden verspreid verstuurd, de verwachting van de gemeente is dat ongeveer 80% van de in totaal 30.000 woningeigenaren in Zoetermeer mee zal doen aan de actie.

-advertenties-

-goede doel-