wapenstokHet is nog niet zeker dat Zoetermeerse boa’s deze jaarwisseling al kunnen beschikken over een wapenstok. Zoetermeer doet mee met een pilot van het ministerie waarbij boa’s voor de duur van een jaar worden uitgerust met de korte wapenstok. Deze pilot start uiterlijk op 1 januari 2021.

De gemeenteraad heeft al in juni het college gevraagd om de boa’s uit te rusten met een korte wapenstok en pepperspray en hen te trainen in het gebruik ervan. Op 16 november werd bekend dat Zoetermeer mee zou gaan doen aan de pilot om boa’s uit te rusten met een wapenstok. De pilot voorziet niet in een uitrusting van boa’s met pepperspray.
Burgemeester Bezuijen: “Het college streeft er naar de pilot nog vóór de jaarwisseling te starten. Maar maakt daarbij de kanttekening dat dit niet voor 100% zeker is. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid.”

De eerste stap die nu wordt genomen is het aanmelden van de boa’s die daadwerkelijk aan de pilot deelnemen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarna start het opleidingstraject.

-advertenties-

-goede doel-