MZ social 1Magisch Zoetermeer richt zich dit jaar voornamelijk op de eenzame ouderen met de kerstballenactie. Het Magisch Dorp kan dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaan, maar de stichting Samen vieren wij Kerst probeert wel zoveel mogelijk verantwoorde activiteiten voor ouderen te organiseren.


Van 12 december tot en met 24 december 2020 is het mogelijk voor de inwoners van Zoetermeer om te doneren en kan het winkelend publiek via de lokale detailhandel voor € 5.- een magische kerstbal aanschaffen. Deze donaties zullen gebruikt worden om wensen van ouderen te vervullen. Zowel de donateurs als de kopers van de kerstballen hebben de mogelijkheid om op het bijbehorende wenskaartje een wens vast te leggen voor een eenzame oudere die zij kennen.
Haalbare wensen worden vervuld, met opbrengsten van de donaties en de verkoop van de kerstballen.



Eenzame ouderen gezocht

De organisatie is ook dit jaar weer op zoek naar eenzame ouderen die rond Kerstmis wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Zoetermeer geeft de helft van de ouderen aan zich eenzaam te voelen. Eenzaamheid is een ruim begrip. Men kan eenzaam zijn wanneer men niemand ziet maar eveneens kan iemand zich alleen voelen met heel veel mensen om zich heen. Veel eenzame ouderen zijn te vinden via de zorgverleners, zoals de huisartsen, maar een groot gedeelte van deze mensen zijn onbekend. Bent u of kent u iemand die niet zo gauw achter de geraniums vandaan komt? Neem dan contact op via www.magischzoetermeer.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21182053.

-advertenties-

-goede doel-