aanhouding copyEen 45-jarige Hagenaar is vrijdag 6 november rond 08.55 uur aan de Voorweg Laag in Zoetermeer aangehouden, omdat hij twee tramcontroleurs mishandelde. Tijdens een controle in de RandstadRail kon de man geen geldig vervoersbewijs overleggen.

De man bleek ook geen geldig legitimatiebewijs laten zien. Toen de controleurs hem ook nog eens attendeerden op het feit dat hij geen mondkapje droeg, deze is in het openbaar vervoer verplicht, ging de man door het lint. Hij sloeg en trof een HTM- medewerkster hierbij vol op haar oog. Toegesnelde collega’s van de HTM-controleur wilden de man aanhouden, hierbij raakte nog een andere controleur gewond.Unknown1

De verdachte is aangehouden en wordt verhoord. Beide controleurs hebben aangegeven aangifte van mishandeling te doen, de politie heeft de zaak in onderzoek. Momenteel is er een scherpe controle op verbaal en fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en wordt er daadkrachtig tegen opgetreden. Buiten de strafrechtelijke vervolging wordt een overtreder ook financieel aangepakt. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

-advertenties-

-goede doel-