20201030 091711 copyZoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes. Deze week op het menu: Gezouten karamel Cheesecake (Sinterklaas thema).

Nog maar een paar dagen en dan is het alweer december. Ik hou echt van december, maand van gezellige feestdagen, lichtjes, kerstbomen en samen zijn. Laten we vooral ook Sinterklaas niet vergeten. Niets leukers dan heerlijk snoepen van chocoladeletters en kruidnoten! Vooral bij het zelf bakken, de heerlijke lucht die je huis vult. Voor deze week heb ik een echte guilty pleasure voor jullie. Cheesecake, karamel-zeezout & chocolade kruidnoten in 1 taart. Oh, mensen hier word je echt blij van, en de kinderen al helemaal.
Tip: hij is erg machtig dus snij kleine stukjes. Zo, kun je er ook extra lang van genieten.

Ingrediënten
Voor de Bodem:
100 g ongezouten roomboter
100 g kristalsuiker
1 ei
150 g bloem
snufje zout

Voor de vulling:
800 g roomkaas, kamertemperatuur
250 g suiker
125 g Sour cream, kamertemperatuur
5 medium eieren, kamertemperatuur
50 ml slagroom, kamertemperatuur
2 tl vanille-extract
1 volle el maizena

Voor de Gezouten karamel:
200 g kristalsuiker
100 g ongezouten roomboter
120 ml slagroom
1 tl zeezout
EXTRA: Chocolade kruidnoten en kleine chocoladeletters.

NOTITIES
Extra nodig: taartvorm


Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 150 ℃. Smeer de bakvorm in met boter en bekleedt daarna de onderkant met bakpapier.
2.Voeg de boter en suiker voor de bodem in een kom en meng dit met deeghaken door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de bloem en het snufje zout toe en meng het goed door elkaar tot het één geheel is. Bekleedt de onderkant van de bakvorm ermee en bak de bodem in 20 minuten lichtjes goudbruin. Haal hem hierna uit de oven en laat hem iets afkoelen

3.Doe voor de vulling de roomkaas, suiker, sour cream, slagroom, maizena en het vanille-extract in een kom en meng dit met een mixer tot één geheel. Voeg vervolgens de eieren toe en meng dit nog één keer goed door tot alles goed gemengd is. Zorg dat je niet te lang mixt, anders komt er teveel lucht in je cheesecake en gaat de cheesecake scheuren.
4.Giet het cheesecake mengsel in de bakvorm en bak de cheesecake in 50 min. Zet onderin de oven een bakje met water, dit zorgt ervoor dat je cheesecake mooi egaal wordt aan de bovenkant.
5.Zet na 50 min. de oven uit en doe de oven niet open! Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven en verplaats hem na ongeveer 2 uur naar de koelkast. Laat hem bij voorkeur een nachtje in de koelkast uitharden.
6.Voor de gezouten karamel voeg je de kristalsuiker in een pan en verwarm de pan op medium hoog vuur terwijl je blijft roeren (Let wel op dat je een houten lepel of vuurbestendige spatel hiervoor gebruikt!). De suiker zal zich tot klonten vormen, waarna tot een dik bruine vloeistof.
7.Als de suiker volledig is gesmolten, voeg je direct de gezouten boter toe en blijf ongeveer 2 min. roeren tot alles gesmolten is. Voeg voorzichtig de slagroom toe terwijl je blijft roeren. Pas wel op, want het mengsel kan gaan bubbelen of spatten terwijl je de koude slagroom toevoegt! Laat het mengsel 1 min. zachtjes doorkoken.
8.Haal van het vuur en breng op smaak met ongeveer 1 tl zeezout. Laat het mengsel iets afkoelen.
9. Als het mengsel wat is afgekoeld giet je het over de cheesecake en laat je de cheesecake nog 2 uur opstijven in de koelkast.
10. Versier met de kruidnoten en kleine chocoladeletters, geniet ervan!

Geen wijn of bier tip bij deze taart maar, warme chocomel met slagroom kan er zeker wel bij.Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copy

Eet smakelijk,
Sweet & Spicy

Geen zin om te bakken. Je kan heerlijke zoetigheden bestellen bij Aloha bakery, die zijn nog helemaal vegan ook!

Neem voor ons afhaal en bezorg overzicht een kijkje op:https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/404-oktober-2020/19453-steun-de-horeca-update-oktober-2020

-advertenties-

-goede doel-