De Zoetermeerse wethouders zijn voorstander van het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en zullen hierin ook het goede voorbeeld gaan geven, aldus wethouder Robin Paalvast. Wethouder Robin Paalvast: “Je draagt een mondkapje niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen te beschermen.


corona 5046562 1920Veiligheidsregio Haaglanden geeft het dringende advies om in heel Haaglanden, dus ook in Zoetermeer, een mondkapje te dragen in publieke ruimtes, zoals winkels en publieke gebouwen. Paalvast: “Als iedereen het mondkapje draagt levert dat wel degelijk een bijdrage, zowel in het bewustzijn als in de verspreiding van het virus.”
Wethouder Margreet van Driel vond het even een raar gevoel om met een mondkapje op het Stadhuis binnen te stappen, maar ‘dat wende al snel’: “Je bent er al snel aan gewend en dan merk je het al niet meer. We moeten dit echt samen doen en voor elkaar zorgen.”


Voorlopig is het dragen van het mondkapje een ‘dringend advies’, het is nog niet bekend of winkels of gebouwen mensen kunnen weigeren die geen kapje dragen of bij zich hebben.


De komende drie weken waarin de aangescherpte coronamaatregelen van kracht zijn werken ambtenaren zoveel mogelijk vanuit huis en worden niet-noodzakelijke vergadering geschrapt of digitaal gehouden. De geplande speciale bijeenkomst op donderdag 1 oktober, waar de nieuwe burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, zou worden geïnstalleerd is daarom ook afgelast. Bezuijen wordt nu beëdigd door de commissaris van de Koning op het Provinciehuis.
Raads- en commissievergaderingen vallen onder wettelijk verplichte bijeenkomsten, die wel door kunnen gaan.

 

Meer informatie voor burgers

De LHN wil dat Zoetermeerders beter voorzien worden van de juiste en meest actuele informatie met betrekking tot het coronavirus. Zij vinden dat de informatie op de website van Zoetermeer onvoldoende up-to-date is, onvolledig en niet gemakkelijk vindbaar is. Ook wordt er volgens de LHN te vaak verwezen naar landelijke besluiten, die lokaal weer heel anders staan vermeld.
In schriftelijke vragen aan het college hebben zij gevraagd om duidelijkere informatie en snellere beantwoording van email met vragen over corona.

-advertenties-

-goede doel-