rianneDe geboren en getogen Zoetermeerse Rianne Veeninga is gek op fotografie. In 2015 is zij begonnen met een cameraatje van haar oom Rick. Van hem heeft zij alle basisvaardigheden van het fotograferen geleerd. In 2016 kon zij niet meer sporten door een zware knieblessure. Haar liefde voor de sport is echter groot en bij de club waar zij trainde ging ze foto’s maken om zo toch met sport bezig te zijn.

Rianne is 1,47 lang. Met haar lengte was het niet makkelijk om de grotere hockeysters bij te benen. Keepen kwam haar beter uit. Ook al is ze klein van stuk, ze kon haar doel uitvliegen en zich voor de bal storten. “Dit ging wel eens mis. In mijn enthousiasme had ik oog voor de bal, maar bracht dan ook de aanvalster ten val. Dan kreeg ik een strafbal tegen. Ik ben altijd een fanatieke keepster geweest. Het was voor mij dan ook een grote domper dat ik niet meer kon spelen.”

Het fotografen van sport ging Rianne steeds leuker vinden. Al snel werd zij gevraagd om ook ijshockey te fotograferen. De mbo opleiding pedagogisch medewerker bracht haar veel in contact met kinderen en de kans om veel kinderportretten te maken. Rianne: “Ik ben altijd gek geweest op kinderen. Zo kwam ik op het idee om foto’s te maken van kinderen en jongvolwassenen. Dit doe ik nu niet zo vaak meer, maar het is geweldig om te doen. Kinderen zijn spontaan en daar krijg je mooie foto’s van.”

 DSC 9594 HBR A3 20110910 50 

 

Op 13 augustus 2020 heeft zij het besluit genomen om haar eigen fotobedrijf te starten onder de naam ‘Kleintje fotografie’. "Ik kreeg steeds de bijnaam ‘Kleintje’. Ik wilde voor mijn bedrijf een naam die bij mij past." De naam ‘Kleintje’ heeft ze te danken aan de hockey keeper van Oranje, Pirmin Blaak. Zij kreeg elke maandag keeperstraining van hem, maar hij vergat elke keer haar naam. Ook als iemand anders vroeg wie er in het doel stond, zei hij: ‘dat is Kleintje’. “In het begin vond ik het niet leuk om zo genoemd te worden, maar later zag ik de voordelen. Het is mijn Geuzennaam geworden en het is de waarheid, ik ben immers klein.”

Rianne hoopt dat zij in de komende jaren veel meer sporten mag doen. Zij zegt: “Nu is het voornamelijk Hockey, maar ik ben gek op bijna alle sporten. Langs de lijn zit je dicht op de actie en er is altijd wat te beleven. Voor mij wordt dit nooit saai.” Waar zij op hoopt is dat zij ooit nog eens het Nationaal elftal mag fotograferen in een internationale topwedstrijd.

 

Website: kleintje-fotografie.nl
Facebook Kleintje fotografie

-advertenties-

-goede doel-