hond-aangelijndHonden mogen in Zoetermeer alleen nog uitgelaten worden aan een zichtbare hondenriem. Dit stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. De gemeente wil hiermee het elektronisch aanlijnen voorkomen, dat steeds meer in Nederland wordt gebruikt.

Bij het elektronisch uitlaten loopt de hond los en kan de eigenaar de viervoeter op afstand met een lichte stroomstoot corrigeren. Als de afstand tussen beide te groot is, dan lukt het corrigeren niet meer. Dit kan leiden tot onveilige situaties. Aanleiding voor het collegevoorstel is een verzoek van de D66-fractie om het elektronisch aanlijnen van honden te verbieden. De gemeenteraad neemt in mei een besluit.

Hondenkaart

Het hondenbeleid van Zoetermeer staat op de hondenkaart, verkrijgbaar bij de wijkposten en te bekijken via www.zoetermeer.nl/wonen&vervoer. Op deze kaart staat aangegeven waar welke regels gelden voor het uitlaten van honden. Honden mogen in Zoetermeer alleen aan de lijn worden uitgelaten, behalve op uitrenveldjes en speciale zones. Ook in de meeste groengebieden aan de randen van de stad mogen honden (buiten het broedseizoen) loslopen.

-advertenties-

-goede doel-