fotografie Sietske Raaijmakers  www.siets.nlDe nieuwe donorwet is op 1 juli 2020 in werking getreden. Maar heb jij jouw keuze al bekend gemaakt? Bij geen keuze kom je automatisch als donor in het donorregister. Deze wet geldt voor iedereen in Nederland vanaf 18 jaar, die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente. 

Om deze beslissing te goed kunnen maken, organiseert de bibliotheek op woensdag 14 oktober om 19.30 uur een gratis onafhankelijke voorlichtingsbijeenkomst in het Forum. In het nieuwe Donorregister vul je in of je na jouw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiƫnt wilt geven. Voorbeelden van organen zijn een nier of longen. Voorbeelden van weefsels zijn huid of bloedvaten.

Je kunt je keuze aangeven in het donorregister, maar wist je ook dat jouw partner of familie voor jou kan kiezen na je overlijden? Bij deze beslissing is het belangrijk om je partner of familie goed op de hoogte te brengen van jouw keuze in het Donorregister en vooral wat jouw wensen zijn. Je krijgt voorlichting van twee ervaringsdeskundigen van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). 

Mis deze kans niet, een weloverwogen keuze is de beste beslissing. Je kunt je opgeven voor deze voorlichting via de balie van de bibliotheek Zoetermeer of via de website www.bibliotheek-zoetermeer.nl of www.forumzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-