20200916 20359Het Miljoenennota Ontbijt op het Dobbe Eiland in het hart van de stad bracht woensdagmorgen ondernemers en de Zoetermeerse politiek bij elkaar. Door diverse sprekers werd ingegaan op de lokale impact van de gisteren gepresenteerde miljoenennota.


Benita van Wegen, voorzitter van de RVOZ: “Het is heerlijk om elkaar weer te zien! Wij mensen zijn gewoon sociale dieren, er kan een hoop op afstand –we kunnen videobellen, appen en mailen- maar direct contact blijft toch ook heel belangrijk. We zijn blij dat we dit met dit ontbijt op een veilige, maar ook heel fijne manier konden organiseren.”


Tijdens het Miljoenennota Ontbijt gaf Han Mesters van ABN-AMRO zijn visie op de zojuist gepresenteerde miljoenennota. Naast veel cijfers en grafieken had hij ook een positieve boodschap voor de aanwezigen. Door het vele thuiswerken in de coronacrisis is de arbeidsproductiviteit juist weer gestegen. Het wegvallen van veel vergaderingen heeft bij veel ondernemingen de stroperigheid vermindert, waardoor beslissingen sneller kunnen worden genomen. Volgens Mesters wordt thuiswerken ook na de crisis structureel en zijn er steeds meer grote ondernemingen zonder eigen bedrijfspand.
Stadsdichter Robbert Roos sloot de bijeenkomst af met een gedicht over veerkracht in coronatijd.

 20200916 20363  20200916 20366
Oud-burgemeester Waaijer Oud-burgemeester Aptroot

 

Laatste grote evenement RVOZ

20200916 20383Het ontbijt in de openlucht op het Dobbe Eiland was meteen ook het laatste grote evenement van de RVOZ, de Raad Voor Ondernemend Zoetermeer. Op 1 januari 2021 zal de RVOZ samengaan met de Floravontuur Business Club. Benita van Wegen: “Eigenlijk worden beide organisaties opgeheven en gaan we verder met een geheel nieuwe organisatie, met een nieuwe naam. De komende maanden geven we deze organisatie verder vorm en op 16 december is onze eerste gezamenlijke bijeenkomst.” Ruud Steggerda, Floravontuur Business Club valt haar bij: “Nu al zijn veel ondernemers lid van beide organisaties. Iedereen gaat er straks op vooruit met de nieuwe organisatie voor ondernemers, de stad, de gemeentepolitiek en de ondernemers.”


Wie de nieuwe organisatie zal gaan leiden als voorzitter is nog niet bekend, maar van beide besturen van de huidige RVOZ en Floravontuur Business Club zullen mensen zitting nemen in het nieuwe bestuur. Benita van Wegen: “Met deze nieuwe organisatie willen de ondernemers in Zoetermeer een grotere stem geven. Je staat gewoon sterker als dé ondernemersvereniging van Zoetermeer.”


Een belangrijk onderdeel van de nieuwe organisatie zal een aparte tak zijn die zich speciaal bezig gaat houden met belangenbehartiging. Benita: “We hebben tijdens de coronacrisis wel gemerkt hoe belangrijk het is om gezamenlijk op te komen voor de belangen van ondernemers. Dit komt zeker naar voren in de nieuwe organisatie!”
Ruud Steggerda sluit af: “We hebben al vooral heel veel positieve reacties van ondernemers gehad, vanuit beide stichtingen. Ook de gemeente is positief en kijkt uit naar de samenwerking.”

-advertenties-

-goede doel-