uitfestivalHet UITfestival in Zoetermeer gaat zaterdag 5 september weer van start. Traditiegetrouw is dit dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen waarbij iedere inwoner van Zoetermeer kennis kan maken met het culturele aanbod van de stad.

In plaats van één weekend duurt het UITfestival dit jaar een maand lang met een programma boordevol optredens, activiteiten en workshops. En niet alleen in het centrum, maar ook in de verschillende wijken.

Als wethouder evenementen wil Margreet van Driel dit jaar extra aandacht vragen voor het UITfestival. “Cultuur en evenementen hebben het zwaar te verduren. Extra bijzonder dat de organisatie van dit omvangrijke festival gelukt is. Er is een mooi programma opgesteld met voor ieder wat wils. Juist onder de huidige omstandigheden zou het voor alle deelnemers een enorme steun in de rug zijn als het een groot succes wordt.”

Vanwege de corona-maatregelen is door het CKC en het Stadstheater alles op alles gezet om een creatief en divers programma aan te bieden voor jong en oud. Zo zijn er optredens van onder andere Dirk Scheele, Meis + Someone en het Klapstoelkabaret. Ook het culturele veld zoals Boerderij, het museum, Cameo en amateurverenigingen zijn als participant aangesloten. Doordat het UITfestival een gehele maand én op verschillende locaties plaatsvindt, kunnen meer mensen op een veilige manier weer kunst en cultuur ervaren.

Bekijk alle informatie en het volledige programma op www.uitfestivalzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-