Voor de organisatie was het nieuw dat kinderen zich moesten inschrijven voor 'Speelmeer' in De Veur. Er is gewerkt met een ochtend en een middag openstelling en de begeleiding moest afstand bewaren, maar ook deze 'corona' editie van Speelmeer was toch gewoon een speelfeest.

 speelmeer 1  speelmeer 2  speelmeer 3
Op de stier De springkussens Tennis oefenen

 

Voor Zoetermeerse kinderen is het Speelmeer in De Veur, Rokkeveen, al vele jaren een groot speelfeest. Dit jaar moest de organisatie de nodige maatregelen nemen door de corona pandemie. Zo konden ze niet meer ongelimiteerd open zijn voor kinderen, maar moesten ze werken met een aanmeldingsprocedure en konden er maximaal 100 kinderen per keer naar binnen. Om toch 200 kinderen per dag een leuke tijd te geven, werd er gewerkt in een ochtend en een middag openstelling. De vrijwilligers moesten extra alert zijn op de verplichte 1, 5 meter maatregel. Voor de ouders kon dit keer niet de tribune van de zaal open. Wel konden zij terecht in de kantine. 

In voorgaande jaren konden kinderen ook gaan zwemmen voor- of na het spelen in de grote zaal. Dit jaar moest dat anders georganiseerd worden, tijdens Speelmeer was zwemmen niet mogelijk. Op vrijdag 28 augustus bleef de zaal dicht en konden kinderen die zich hadden opgegeven op drie momenten op de dag gaan zwemmen.

 speelmeer 4  speelmeer 7  speelmeer 8
 Even laten schminken  Buiten hotdog bakken  Tevreden speelmeer crew

 

Voor kinderen gewoon weer een speelfeest

De kinderen hadden weinig hinder van alle regels. Voor hen stonden de knutseltafels, springkussens en het broodjes bakken gewoon klaar toen de deuren open gingen. Vooral de voetbalkooi en de 'stier' zijn populair bij de kinderen, die aangeven dat het nu fijn is dat ze minder lang hoeven te wachten bij de populaire attracties. En kinderen die moe zijn van het springen konden terecht bij de schmink of buiten bij het broodjes bakken boven een kampvuur. Zo wist de organisatie er ook dit jaar een speelfeest van te maken.

 

 

-advertenties-

-goede doel-