Lintjesregen Zoetermeer Foto Patricia Munster 1Burgemeester Lokker zette de ‘koninklijke’ inwoners op donderdag 2 juli tijdens een bijeenkomst in het Stadstheater in het zonnetje. Zij kregen alsnog hun lintje, de Koninklijke Onderscheiding, uitgereikt nadat dat eerder niet doorging door het coronavirus.

De laatste werkdag voor Koningsdag, dit jaar was dat 24 april, is jaarlijks de traditionele 'lintjesregen'. De mensen die dan een onderscheiding krijgen worden, vaak nietsvermoedend, met smoezen naar het Stadstheater gelokt, alwaar zij op het grote podium mogen plaats nemen. Tegen de tijd dat de burgemeester zijn speech begint, zijn zij enigszins van de verrassing bekomen en begint het te dagen waaróm zij daar zitten: wegens grote maatschappelijke verdiensten voor bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, krijgen zij een onderscheiding.

Dit jaar belde burgemeester Lokker op 24 april de mensen op die 'gedecoreerd' werden, met de hartelijke felicitaties en de mededeling dat de echte uitreiking door het coronavirus helaas later moest plaats vinden. Een echte verrassing was het dus niet meer, donderdag 2 juli, toen de lintjes daadwerkelijk opgespeld werden. Maar de emoties en blijdschap waren er niet minder om.

De lintjes werden niet opgespeld door de burgemeester, maar door een partner of huisgenoot van de gedecoreerden. Een beperkt publiek mocht kijken vanuit de zaal van het Stadstheater, maar mensen die hier niet bij konden zijn, konden alles volgen via de live-stream op de website van de gemeente.

Foto: Patricia Munster

-advertenties-

-goede doel-