standplaatsOndernemers die door de coronacrisis zoeken naar andere inkomstenbronnen kunnen tijdelijke standplaatsen innemen voor de verkoop van zomerproducten, zoals ijs, fruit en frisdrank. Het gaat om seizoenplaatsen en enkele reguliere standplaatsen.

De gemeente ontving verzoeken van ondernemers om gebruik te kunnen maken van tijdelijke standplaatsen. “De coronamaatregelen maken het voor veel ondernemers onmogelijk om in de eigen branche actief te zijn en/of voldoende inkomsten te genereren. Deze standplaatsen bieden hen de mogelijkheid om op zoek te gaan naar alternatieven”, licht wethouder Iedema (Economische Zaken) toe.

 

Beschikbaarheid

fruitDe tijdelijke standplaatsen zijn tot 1 oktober 2020 beschikbaar. Een seizoenplaats mag gedurende zeven dagen per week worden ingenomen. De gemeente stelt ook enkele reguliere standplaatsen als seizoenplaats ter beschikking op dagen dat er geen vaste standhouder gebruik van maakt. Alleen de verkoop van seizoensproducten als ijs, fruit en frisdrank is toegestaan.

 

Inschrijven

Via de website www.zoetermeer.nl/standplaats  maakt de gemeente bekend welke standplaatsen beschikbaar zijn en kunnen ondernemers zich direct inschrijven. De gemeente probeert de aanvragen voor deze bijzondere standplaatsen zo snel mogelijk te behandelen. Meer informatie over de voorwaarden en inschrijftermijn is hier ook terug te vinden.

-advertenties-

-goede doel-