thumbnail Beloon de helden staandDe SP start een petitie voor de zorgverleners, zij vinden het nu tijd voor echte verandering. Zoetermeerse zorgverleners krijgen een wenskaart van de SP als steuntje en via de petitie wordt gevraagd om meer waardering, ook financieel, voor de zorg.


SP Zoetermeer voorzitter Jan Velner: “De waardering voor onze zorg is nu terecht heel groot. Maar het mag niet alleen bij applaus blijven. Zorgverleners verdienen meer waardering. Niet alleen de waardering is belangrijk, ook de marktwerking moet eruit. Met hoe meer mensen we zijn, hoe sterker we staan. Daarom gaan wij de petitie goed onder de aandacht brengen.”


De SP wil dat de markt uit de zorg wordt gehaald. “De zorg is geen markt. Tijdens deze coronacrisis zien we dat samenwerking, en niet concurrentie in de zorg het beste werkt. Als het nu kan dan kan het na de crisis ook”, zegt Marga, vrijwilligster SP Zoetermeer. “Het bedrijfsleven krijgt nu miljarden steun op kosten van de samenleving. Wij kiezen voor solidariteit. We laten grote bedrijven hun eerlijke deel aan belasting betalen zodat we onze 'vitale' beroepen, de zorg en alle anderen die Nederland nu draaiende houden, fatsoenlijk kunnen belonen.”
De petitie is te vinden op www.beloondehelden.nl 

-advertenties-

-goede doel-